Om virkeligheden i romanerne

Ulvens blik, Shamanens lærling og Bjørnens kraft er baseret på omfattende research og mange rejser i Lappland gennem 18 år.

Lokaliteter, byer og naturområder, der omtales i romanerne findes i virkeligheden, og forfatteren har besøgt dem flere gange for at beskrive og fotografere dem og blive inspireret af dem. De vigtigste lokaliteter i romanerne er vist på et Sverigeskort, som findes i romanerne og her på siden. Fotos fra lokaliteterne findes under menupunktet Om Lappland og samer samt på romanernes facebookside.

Romanernes oplysninger om samernes historie og kultur, herunder oplysningerne om samiske shamaner, om ”de underjordiske”, gadniha, og om rendriften hviler på oplysninger hentet i bøger, videnskabelige rapporter, tidsskriftartikler, på relevante organisationers og institutioners hjemmesider samt i interviews.

Det samme gælder romanernes oplysninger om naturen i Lappland, om ulve (bortset evnen til at kommunikere med ulve) og oplysningerne om svensk rovdyrpolitik.

Oplysningerne i Bjørnens kraft om Vidsel Test Range er i overensstemmelse med virkeligheden, herunder oplysningerne om, at Sverige prøvesprængte en trotylbombe i området i 1950’erne. Dog er basen ikke indhegnet. Oplysningerne om LKAB’s mine i Kiruna og om, at byen er blevet flyttet, er også i overensstemmelse med virkeligheden.

Resten er fiktion. Ansvaret for eventuelle fejl og misforståelser er forfatterens.