Handlingen i Kampen om skoven

Kampen om skoven er fjerde bind i den populære Lapplands-saga ”De otte årstiders folk”. Romanserien foregår i Lapplands vildmark og den samiske kultur.

Hovedpersonerne er parret Mari og Mats. Hun er journalist og samisk shaman. Han er ulveforsker og rensdyrholder. Begge er glødende aktivister. Mari for samerne og den samiske kultur, Mats for ulvene og de gamle skove.

I Kampen om skoven realiserer Mari sin drøm om at holde et kursus i samisk plantemedicin for unge, samiske kvinder. På deres opfordring holder hun efterfølgende et kursus i samernes oprindelige tro.

Mats får en prestigefyldt pris for sit projekt ”Rener og rovdyr i samme landskab”. Prisen giver ham idéen til en nyskabelse, som gør fremtiden meget lysere for rensdyrholderne i Sirges Sameby.

Men netop som alt tegner lyst, finder Mats ud af, at der er planer om at etablere en mine i en urgammel skov, der er uvurderlig både for biodiversiteten og Sirges Sameby.

Sammen med Mari og sine venner begynder han straks kampen for at sætte en stopper for minen. Dermed sætter gruppen sig op mod nogle af landets mest magtfulde mænd og institutioner.

I Jokkmokks Kommune er nogle af Maris og Mats’ fjender så oprørte over minemodstanden, at de ikke skyr noget middel for at stoppe den.

Serien er baseret på omfattende research og mange rejser i Lappland.