Researchrejse til Lapland 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mange læsere af Ulvens blik har efterlyst bind 2 i trilogien. Skrivningen af bind 2 skrider rigtig godt frem, men der er stadig lokaliteter i Lapland, der skal beskrives, interviews, der skal foretages og fakta, der skal tjekkes.

Derfor er jeg her i juli endnu engang på researchrejse i Lapland. Første mål er Vildmarksvägen, hvor forskellige lokaliteter, som læsere kender fra Ulvens blik, også spiller en rolle i bind 2.

Jeg har genbesøgt den samiske kirkestad Fatmomakke, der også er rammen om en begivenhed i bind 2. Dernæst er turen gået til Saxnäs, fordi jeg skulle fotografere og beskrive vegetation, fugleliv og udsigt fra Satsfjeldet (fotoet), hvor en vigtig samtale finder sted i bind 2.

Endelig har jeg i dag besøgt Njaka Fjäll Urskovsreservat, som også spiller en rolle i bind 2. Jeg ville have vandret i reservatet for at fotografere og beskrive skoven, men desværre øsede det ned, så jeg måtte nøjes med at tage fotos fra reservatgrænsen. Reservatet er temmelig utilgængeligt. Måtte køre over 10 km ad øde skovveje to gange for at komme til reservatgrænsen et par steder. Men “njaka” betyder netop også utilgængelig på samisk.

I morgen kører jeg gennem Stalon, hvor I måske husker, at Mats bor. Her er også lige et par ting, der skal fotograferes og tjekkes, før researchen på Vildmarksvägen er slut. Derefter fortsætter jeg til Jokkmokk.


    Warning: Undefined variable $date_format in /home/www/ulvensblik.dk/wp-content/themes/ulvensblik/single.php on line 96