Læs om samernes historie og kultur og se mine kilder

Nu kan du her på siden under Om Lappland og samer læse 26 afsnit om samernes historie og otte afsnit om samernes kultur.

I Shamanens lærling har jeg mellem kapitlerne 24 steder indsat en side med samernes historie fra istid til nutid. Til disse tekster har jeg haft en omfattende research. Har brugt over 30 skriftlige kilder.

Mine oprindelige tekster var med løbende kildeangivelse og nogle af dem har jeg måttet forkorte for at de kunne være på én bogside. Nu har jeg lagt de oprindelige tekster med løbende kildeangivelse ind her på siden, inklusive to tekster, der ikke blev plads til, sådan at interesserede kan læse de oprindelige tekster og se, hvorfra jeg har mine oplysninger om samernes historie.

Jeg udarbejdede også otte tekster om samernes kultur: Om deres sprog, deres oprindelige bolig, mad, klædedragt, kunsthåndværk, deres oprindelige kollektive samfundsform og om rendriftens udvikling. Men de tekster blev der ikke plads til i bogen. De bringes nu også her på siden

 


    Warning: Undefined variable $date_format in /home/www/ulvensblik.dk/wp-content/themes/ulvensblik/single.php on line 96