Julegave til spændte læsere

Jeg har en julegave til jer: Bind 4 udkommer i efteråret 2022. Og der kommer også et bind 5!

Det er jo en nyhed i forhold til, hvad jeg hidtil har meldt ud, når mange af jer har spurgt, hvornår bind 4 udkommer. Da har jeg svaret ”om mindst tre år” og henvist til, at det bliver en meget tyk bog. Min plan var jo, at bind 4 var sidste bind i serien. Men sådan bliver det altså ikke. Endnu engang vil min historie det anderledes 😉

Grunden til at jeg har ændret planer er, at manuskriptet, jeg har skrevet på i 2020 og 2021 er vokset og vokset. I sensommeren i år havde jeg skrevet 9 meget lange kapitler. Da jeg sammenlagde antal anslag i kapitlerne, viste det sig (hvad jeg havde på fornemmelsen), at jeg allerede havde så meget tekst, at det nærmerede sig en million anslag. Det er næsten det samme som Ulvens blik, dvs. ca. 450 bogsider. Og jeg var bare lige begyndt på at fortælle det, der skal blive afslutningen på historie!

Da indså jeg, at det ikke giver mening at fortsætte med at skrive resten af historien og så udgive bind 4 om tre år i to dele på hver 500 sider eller mere. Især ikke, når I kære læsere er så utålmodige efter at høre nyt om Mari og Mats og deres venner. Derfor besluttede jeg, at jeg ville skrive 4-5 kapitler mere og så lade det manuskript blive bind 4. Og derefter fortælle resten af Maris og Mats historie i et bind 5, som jeg skriver efter 2022. Så I får altså ikke afslutningen på Maris og Mats’ historie i 2022, men endnu et bind i sagaen.

Det er forunderligt og forbløffende for mig, som denne saga er vokset og vokset, har levet sit eget liv og haft sin egen vilje i hele forløbet. Både i antal bind og i indhold.

Da jeg første gang tog til Lappland i 2009 for at researche troede jeg, at det var ét bind, én roman, jeg skulle skrive. Men deroppe væltede historien om Mari og Mats ud af mig hele tiden. Jeg skrev og skrev i Kinabøger (havde ikke computeren med, for det var slet ikke meningen, jeg skulle skrive på romanen på rejsen). På hjemrejsen, da jeg skaffede mig overblik over teksten i mine mange kinabøger, kunne jeg se, at jeg havde tekst nok til én bog, og jeg blev klar over, at jeg havde stof i hovedet til en trilogi. Men mens jeg var i gang med 3. bind, Bjørnens kraft, gik det ret hurtigt op for mig, at jeg var nødt til at skrive et 4. bind, for at få fortalt hele min historie. Og nu er serien altså vokset igen, til at blive 5 bind! Jeg håber, I tilgiver mig og holder ud til afslutningen 😉

Jeg mangler nu sidste kapitel i bind 4. Det når jeg ikke at skrive inden nytår. Så denne gang kan jeg ikke følge min hidtidige arbejdsplan om at have manuskriptet færdigt til nytår. Men ellers står 2022 på at gennemarbejde manuskriptet 10 gange, som jeg plejer, før jeg afleverer bogen til trykning i sensommeren. Så jeg har fast arbejde i 2022 også.

Godt nytår til jer alle. I dag på vintersolhverv vender det! Vi går mod lysere tider. Lad os håbe, at 2022 bliver mere coronafrit.           


    Warning: Undefined variable $date_format in /home/www/ulvensblik.dk/wp-content/themes/ulvensblik/single.php on line 96