Bind 3 i sagaen om Mari og Mats udkommer i efteråret 2019

Kære læsere. Rigtig, rigtig mange af jer har skrevet til mig på facebook eller i mails og spurgt, hvornår bind 3 udkommer. Og udtrykt stor utålmodighed efter at få nyt om, hvordan det går Mari og Mats.

Det er en stor motivation for mig i skriveprocessen, at I venter spændt på mere. Hidtil har jeg svaret jer, at det kan jeg ikke sige noget om. For jeg besluttede efter Shamanens Lærling, at jeg ikke igen vil fastlægge en deadline for udgivelse af næste bind. Det er for stressende. Jeg vil have tid og ro til at skrive romanen, sådan som den udvikler sig undervejs.

Det har vist sig at være en god beslutning. Bind 3 skulle jo have været sidste bind eftersom jeg kaldte min serie for en trilogi. Men undervejs i skriveprocessen har teksten bredt sig og bredt sig. Udviklet sig i nogle spor, som jeg slet ikke havde regnet med. Eksempelvis har nogle bipersoner trængt sig på og villet have mere plads i romanen, end jeg havde planlagt. Og nye bipersoner er kommet til.

Det er sket mange gange i forløbet, at de stikord og det baggrundsmateriale, som jeg havde samlet som baggrund til ét kapitel, endte med at blive to kapitler, nogle gange endda tre, fordi der skete mere i kapitlet, end jeg havde planlagt. Alligevel har jeg slet, slet ikke fået fortalt alt det, jeg gerne vil fortælle i sidste bind af sagaen om Mari og Mats.

I løbet af skriveprocessen blev jeg derfor klar over, at enten ville bind 3 blive meget, meget tyk – tykkere end Shamanens Lærling på næsten 700 sider! – eller også ville der blive både bind 3 og bind 4. Som jeg har fortalt jer tidligere, endte jeg med at beslutte at udgive et bind 4 også, sådan at I ikke skal vente endnu flere år, før I får nyt om Mari og Mats. Bind 4 begynder jeg at skrive på, når bind 3 er udkommet.

Nu er jeg så langt med manuskriptet til bind 3, at jeg tør fortælle, at bind 3 vil udkomme i efteråret 2019. Romanen bliver nok på omkring 450 sider. Jeg har endnu ikke endeligt besluttet titlen på bind 3. Har to-tre ideer til titel, herunder en favorit, men vil lige fundere lidt længere over den, og vende den med nogle af mine førstelæsere og forlaget Aras, for at høre, hvordan den opfattes af andre. Så snart jeg har besluttet titlen, fortæller jeg naturligvis om den her på siden.

Jeg mangler nu kun nogle få kapitler af bind 3 og regner med at blive færdig til nytår. Men dette er kun et rå-manuskript. Når det er klar, forestår 6-7 måneder, hvorunder jeg gennemarbejder manuskriptet igen og igen. Pudser og polerer på hver sætning mange gange, strammer sproget, tjekker fakta osv. Desuden skal manuskriptet i årets første måneder læses af mine otte ”førstelæsere”. De giver mig deres reaktioner på både stort og småt. Fra slå- og stavefejl over sprogfejl til kommentarer om eksempelvis, at en passage er for svær at forstå, eller for kedelig – eller at noget er supergodt. De er alle sammen ivrige roman-læsere. Det er rigtig godt at få den slags reaktioner og få mulighed for at korrigere manuskriptet, så det bliver bedre.

Jeg kan love jer, at der som i de to første bind er masser af kærlighed, drama og magi i bind 3.

Jeg glæder mig lige så meget til at få udgivet bind 3, som jeg gjorde til udgivelsen af de to første bind. Og især til at høre, hvad I mine kære og trofaste læsere synes om min nye roman i sagaen.

 

 


    Warning: Undefined variable $date_format in /home/www/ulvensblik.dk/wp-content/themes/ulvensblik/single.php on line 96