Besøg i “Maris hjem” i Vuojat

 

Lapplands research-rejse 2017. Den 3. august: Jeg var så heldig, at jeg var inviteret til at besøge og overnatte hos Susanne Rosén og Kjell Sjunka, der bor i det hus i Vuojat i Pärlälvsdalen, som jeg har gjort til Lars Sekals og Maris hjem i mine romaner.

Da jeg skulle udgive Ulvens blik skrev jeg til Susanna, at jeg havde “brugt” hendes hus, som ligger helt for sig selv på en odde ud i Karatsjön. Jeg forelskede mig i stedet i under en research-rejse heroppe i 2009. ( I romanen lade jeg dog huset set anderledes ud),

Susanna syntes heldigvis, at det var helt fint og gav mig en meget flot anmeldelse af Ulvens blik på en svensk hjemmeside.

Jeg besøgte dem, da jeg var her i 2015, og denne gang skulle jeg endda sove i huset i Vuojat. Det var stort. Jeg lever jo der i tankerne meget af tiden, al den tid, jeg skriver om Mari.

Vuojat er en vidunderlig plet på jorden. En helt fantastisk udsigt til fjeldene både mod syd og vest og til søen. Og en oplevelse at se huset. Susanna og Kjell gør sig store anstrengelser for at bevare husets sjæl (det er fra 1895) både ud- og indvendigt.

Susanna er freelance journalist med speciale i haver. I haven i Vuojat har hun med indsamlede frø fra vilde planter sået samiske mad- og medicinplanter som kvan, nordisk stormhat og torta.

Vi havde rigtig meget at snakke om og Susanna og Kjell gav mig megen nyttig baggrundsinformation til bind 3. Det blev et uforglemmeligt besøg.

Se mere


    Warning: Undefined variable $date_format in /home/www/ulvensblik.dk/wp-content/themes/ulvensblik/single.php on line 96