Ájtte Museet er et must

Lapplands research-rejse 2017. Den 29. juli: Ankom til Jokkmokk i går. Har i dag tilbragt mange timer på det fantastiske same-museum Ájtte. Det er et must, hvis I skulle komme på disse kanter.

Selv om det er ottende gang, jeg er her, og tidligere har taget mange noter, gjorde jeg det igen i dag. Der er altid nye oplysninger, jeg kan bruge afhængig af, hvilken af bøgerne, jeg er i gang med. Blev som altid meget inspireret af besøget. Og købte som tidligere flere bøger med baggrundsviden.

Afsluttende besøgte jeg Ájttes hyggelige restaurant, der har fået pris for “Slow food”. Her serveres altid samiske specialiteter. Måtte naturligvis have min favorit-ret: Renskarv med lingonsylt.

Derfor gjorde det ikke noget, at det stod ned i stænger udenfor. Faktisk var det fint, at jeg fik vasket min meget støvede bil, der nu har kørt godt 2.100 km siden jeg kørte fra Ringkøbing for en uge siden.

Se mere

Ulvens bliks billede.

 


    Warning: Undefined variable $date_format in /home/www/ulvensblik.dk/wp-content/themes/ulvensblik/single.php on line 96